Vielsesringenes lange og smukke tradition

Vielsesringenes lange og smukke tradition

I norden har traditionen med at udveksle vielsesringe været almindelig siden det 13ende århundrede. Ofte er det en enkel og glat guldring med dato i der udveksles, men der er i princippet ingen begrænsninger.

Nogle par vælger at lade mandens ring være en enkel guldring, men vælger også at der skal sættes en eller flere stene i kvindens. Hvilke sten der vælges er op til parret selv eller pengepungen.

Men man kan lade sig inspirere af stenenes betydning. F.eks. betyder diamant og brilliant uskyld og troskab imens ametyst betyder held og sundhed.

Kigger man lidt på vielsesringenes historie siger overtroen, at den i parret der først sætter ringen på er den der i ægteskabet der bestemmer. Måske vigtigere tidligere hvor man ofte ikke har boet sammen i måske flere år, inden man beslutter sig for at blive gift.

Valg af vielsesringe

I dag er der et stort og flot udvalg af vielsesringe som gør at der er et sæt til enhver smag. Det er muligt at få designet nogle hos en guldsmed eller i kan vælge at købe et sæt i en butik eller i en webshop. Det sidste kan være en udfordring, hvis man ikke kender sin ringstørrelse, men de fleste webshops har en god og grundig vejledning til hvordan i kan måle jeres finger. En af dem er at tage en meget tynd tråd og vikle den om fingeren og efterfølgende måle trådens længde.

Husk at tage hensyn til at jeres fingre ikke har samme størrelse, morgen og aften og at vejret også også spiller ind. Har i valgt en tyk og bred ring skal i gå en størrelse op, når i bestiller.

Er i i tvivl bør i vente med at få indgravering i jeres vielsesringe. Er der først indgraveret er det ikke muligt at få ringene byttet.

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *