Smagfuld og elegant hvidvin - find den på nettet

Det kan være vanskeligt at finde den rette hvidvin – især, hvis man ikke er decideret vinkender. Det er faktisk mere vanskeligt at finde en hvidvin, som holder en vis kvalitet, end det er at finde en ditto rødvin. De fleste mennesker kender til de gode ”mærker” inden for rødvin- Barolo, Amarone, Brunello osv. – men hvordan forholder det sig egentlig med hvidvin?

Vælg den rette hvidvin til den rette lejlighed

Generelt er markedet for vin eksploderet inden for de seneste to årtier. Danskerne har adgang til et stadig bredere udvalg af vin, såvel rødvin som hvidvin, rosévin, mousserende vin og champagne. De gamle dogmer om, at hvidvin serveres til forretten, og rødvin til hovedretten – og at disse skal være af henholdsvis tysk og fransk oprindelse – er blevet udfordret af det store og righoldige udvalg af vin fra hele verden. Danskerne har i den grad fået øjnene op for især oversøisk vin, og Pinot Noir fra den amerikanske vestkyst (læs: Californien, Oregon og Washington State), Sauvignon Blanc fra New Zealand og Merlot fra Sydafrika er populære som aldrig før.

De nye vine fra den nye verden findes i så bred en variation af smag og styrke, at det altid vil være muligt at finde en vin, som falder i eens smag, uanset om denne går i den lettere eller den tungere retning. Dette gælder for hvidvin såvel som for rødvin. Og det skal du være opmærksom på, når du vælger hvidvin til din middag. Er du i markedet efter en hvidvin, som er frisk og let sødlig, bør du stadig gå efter den tyske klassiker Riesling. Men de lidt tungere og federe hvidvine med krydret næse og en aromatisk bouquet vinder stille og roligt indpas – og du bør absolut ikke snyde dig selv for en amerikans Chardonnay.

Se hele udvalget af hvidvin på winthervin.dk