Få hjælp til at komme ud af afhængigheden på et misbrugscenter

Når et medlem af din familie eller din nære vennekreds rammes af et misbrug, er det din moralske pligt at gribe ind. Har du således mistanke om, at vedkommende er ved at udvikle en farlig afhængighed af receptpligtig medicin, hårde stoffer (som for eksempel kokain eller heroin), alkohol eller sågar spil og gambling, bør du – eventuelt i samråd med andre familiemedlemmer eller venner – lægge en slagplan for, hvorledes I kan hjælp den misbrugsramte på ret køl igen.

Hvorfor er et misbrug farligt?

Et misbrug er som regel et symptom på en underliggende problematik, som kan stikke rigtig dybt. Det kan for eksempel være et svigt i barndommen, eller en stress reaktion på et traume. Et misbrug kan opstå som følge af en svær periode, som kan føles uoverstigelig – for eksempel en hård skilsmisse eller en fyring med længere tids ledighed til følge. Under alle omstændigheder bliver et misbrug farligt, når det udarter sig i en decideret afhængighed, for så bliver den misbrugsramte lynhurtigt slave af den afhængighedsskabende substans.

I den misbrugsramtes livsverden er alkohol, piller, stoffer eller spil vigtigere end job, venner og sågar familie, og det ses ofte, at alkoholikere, ludomaner og andre typer misbrugere skubber selv de nærmeste væk fra sig, og på sigt mister såvel eksistensgrundlag som venner og familie. Derfor er det vigtigt, at i som pårørende til en misbrugsramt går gelinde til værks – og at der foreligger en plan for afvænning fra det øjeblik, den misbrugsramte har nået den afgørende erkendelse af sit problem.

Professionel og omsorgsfuld misbrugsbehandling i trygge rammer

Hos Behandlingscenter Stien behandles alle former for misbrug efter den anerkendte og velansete behandlingsmetode Minnesota modellen. Du kan være sikker på, at din misbrugsramte slægtning eller ven får den absolut bedste og mest personlige behandling med en høj succes rate. Læs mere om misbrugsbehandling på https://behandlingscenter-stien.dk