Derfor er det svært at finde døren

30 juni 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det her forekommer sjældent – hvis nogensinde overhovedet – med døre, man bruger indenfor, der deler værelser op.

Ej heller sker det så tit med hoveddøre eller havedøre, som man benytter så tit, men det kan ske, hvis man er længe væk fra ens hjem, og der ikke er nogle til at holde øje med stedet:

En dør eller flere døre bliver opslugt af vild lyng, der har fået lov til at trives og passe sig selv.

Som sagt sker det næppe ved døre, som man bruger tit, for det er som at sammenligne med ukrudt, der kommer gennem asfalten: Det sker kun, hvis der ingen aktivitet er over asfalten.

Men måske sker det ved en skurdør, som man ikke bruger så tit, hvor man godt kan se, der er noget lyng, der er ved at vokse op ad døren, men man tænker, man tager det senere – men næste gang, man ser til døren, er den stort set blevet opslugt af al den lyng!

Dörrar

Få gjort noget ved den lyng ved døren

Det er både lyngen, ukrudt og andet, som der vokser op ad døren, som man ikke ønsker at have, som man skal have gjort noget ved.

Det kan være ved at trække det op med roden, bruge en ukrudtsbrænder eller kemikalier, men væk skal det helst, for ellers kan det opsluge hele døren og bygningen med, og så bliver det virkelig svært at komme ind.

Dog er der nogle steder, hvor man bruger sådan noget lyng op ad bygninger og endda døre som rent æstetisk indfald, men så skal det ske på en bygning, som man ikke har tænkt sig at bruge aktivt ved at komme ud og ind af den.

For nogle ser det virkelig flot ud, når man bruger sådan noget vild lyng, men andre kan ikke holde ud at se på det.

Flere Nyheder