Bliv fri for rotterne

06 februar 2021
Maya Hindsberg

Rotter er desværre et stort problem for mange i Danmark. Der bliver brugt millioner på rottebekæmpelse, og der er sket en markant stigning i anmeldelser fra borgere, som har problemer med rotter.

Desværre kommer vi nok aldrig helt af med dem, og hvis vi kan sikre, at de bliver i kloakkerne, er de heler ikke et stort problem. Så længe de holder sig ude af boligen, er ting egentlig okay. Det er dog ikke altid tilfældet, og der får man brug for en skadedyrsbekæmper. Er uheldet ude, så kan du finde en skadedyrsbekæmper på https://k9skadedyrservice.dk/.

Hvordan får rotterne adgang til din bolig og have?

Det bedste du kan gøre, er at forebygge dine problemer, og der er derfor en række ting, som du bør være opmærksom på, som boligejer. Der er f.eks. nogle områder, som er mere udsatte, som skal bruge ekstra opmærksomhed. De vil f.eks. komme hurtigere ind, hvis dit kloaksystem ikke er lukket. Det giver tørre rørledninger, hvilket er det perfekte sted for rotter at lave reder og formere sig. Dette kan du løse ved at blænde røret ved afgreningen. Vær samtidig opmærksom på, om der er brud på ledningen, da dette kan give dem adgang til overfladen.

Sørg for at rottesikre dit hjem

Hvis du ejer en grund, har du en række pligter, blandt andet har du pligt til at forebygge rotter. Det gør du ved at sikre, at f.eks. affald og foder ikke er lettilgængeligt for rotter, og at din adfærd i hus og have ikke vil tiltrække rotter. Du har også pligt til at anmelde rotter til kommunen, som skal bekæmpe dem.

Så helt generelt, kan rottesikring deles op i adfærdsændringer og byggeteknisk forebyggelse. En ændring i adfærd kunne være at fodre dine fugle på en måde, som sikrer, at rotterne ikke bliver lokket til, imens byggeteknisk handler om, at tjekke op på kloakken og boligen.

Flere Nyheder